POEDERCOATEN VAN HOUT

Geen oplosmiddelen

Poeder coaten is feitelijk een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht de negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk wordt gespoten zonder het gebruik van oplosmiddelen (VOC vrij). Na aanbrenging van de poedercoating wordt het werkstuk blootgesteld aan een verhoogde temperatuur waarbij een smelt- en vloeiproces op gang komt. Onder de juiste omstandigheden ontstaat daarna een volledige uitharding van de coating op het werkstuk.

 

Unieke positie

De poedercoating techniek werd tot voor enkele jaren terug alleen toegepast op metalen aangezien de aanhechting van de poedercoating op niet-metalen niet gerealiseerd kon worden. Slechts enkele bedrijven in de wereld hebben inmiddels technologieën ontwikkeld om poedercoating aan te brengen op niet-metalen zoals hout. ICOAN mag zich inmiddels als volwaardige partij bij deze bedrijven rekenen.

 

Ongekende mogelijkheden

De door ICOAN ontwikkelde technologie voor het poeder coaten van mdf producten brengt ongekende mogelijkheden voor het design en de afwerking van alle interieur en in de toekomst exterieur hout producten. Daarnaast is de ICOAN technologie schaalbaar waardoor zowel op industrieel- als op commissiebasis geproduceerd kan worden.

 

Contact opnemen